Rabu, 22 Oktober 2014

day minus one

Today is October 23rd. tomorrow is the day that I think special. The day when I get older, get more age and one year of life reduced rations. Actually, just like the common people, I do expecting to get the gift(s) in my birthday but, I think the other way now. Gift is just a gift. I whether want to ask more requests to God. I do make a list for my requests and my gratitude list. Let me tell you one by one.

  1. To my beloved parents: [God, please give them healthiness, happiness and your blessing in everywhere they go]. Bu, yah, I just wanna say thanks for all things you gave to me. Everything in my life. There are no enough thanks that I should say to both of you. I just hope you always love me, Ekky and Tasya. The love between the two of you who have raised us. Thank you very much.
  2.  My bro and lil’ sist: hey. My un-chosen friends in my life. Thanks for always be there for me. Thanks for being my friends for live. I hope you two always in God’s side. Always be better and be the best!
  3.  My friends:
    •  Indah & Annida : hay ndul, nid. Thanks for always be there for me. Thanks for always listening to my endless stories. I hope both of you get your happiness in life. There is no more complicated love story, surrounded by the peoples you love and loved you, and get what you want soon!
    • Zahra, Alvia : my ex-kostmateeee! Thanksss for the previous year. Thanks for those nights when we gathered every night just for doing nothing. Thanks for the laugh that we shared together. I hope you two can pass your study and soon to be the greatest food technologist or everything-you-want-to-be.
    • My high-school buddies [Titik, Mia, Siwy, Nurul, Inak, Ocik, Oan, Tami, and Fadhlan, Roni, Hori, Fasyin, Agung, Fajar, Aga, Nisya, Saut, Chessy, Lisa, Faisal and all of my XII IPA 4 member]: hey guysss thanks for never-ending laughs and joys we shared in class! Thanks for always cheering the entire class, thanks for the super funny jokes that make my cheeks hurt, and thanks for everything! I miss u so muchhhh!! I hope all of you can get through what you facing right now and become success in every way you choose. We have to meet up in next holiday!
    • My college closest friends [Nanda, Aldila, Dina, Sarah, Febri, Vina]: hey guysss just like the others, I want to thank you all for being my closest friend in college. Thanks for always understanding me, cheering everything up, the jokes and everything! Haha I hope all of us can get through this and next next next term successfully, and we can get our dreams come true! Do not forget our wish! get the kiss in our diploma together ;p
    • Sastra Inggris UNPAD ’13 : hey guys thanks for being my first ‘friends’ in UNPAD. I hope all of 73 of us can get our dream and can be more compact!!
  •       Rhefitra Yandri : oups sorry no offense to put you out of the box of my high school buddies but I want to thank more to you because even we are not together anymore, you gave to me a lot of sweet memories when we were in senior high school. Though our story is not to be remembered but also not to be forgotten. I hope and hope you get the one who better than me. Get your happiness in life and get your dream soon. Just like the other DIE buddies, we are friend till forever. There is no thing that could make both of us hating each other, even it the past. :)
  • 5       Febriansyah Putra: hello my dearest one. First I want to thank you for always be there for me, always make me comfortable, give the attention to me, accompanied me to everywhere I go, give me advices, listen to my stories, lend me a shoulder to crying on, and everything. I hope you become more mature, more understanding me, not tired of listening to my stories, put me up when I am about to fall and I hope for everything! Not forget, I hope you can be the best pharmacist for me, your parent and yourself :) I love u, feb.
  • 6       Myself: dear myself, please, you are become older! Please become more mature, more diligent, more grateful, understanding the meaning of sincerity, more efficient, more sensitive to others, loving family and friends, have better life goals, more diligent in praying and be better than ever!
 Well, I think that’s all what I want to said. I hope everything come true. Amen. Xx 


Senin, 20 Oktober 2014

Them.

Been in love is not an odd thing for me. Let me say, when I’ve been in love, just 2 of them who got fully attention of me. (fyi:  I’ve been in love 4 times.)
The first time is when I was in grade 9th junior high school. He is my friend’s cousin. Let’s call him “A”.  We just went together for about 4 months and decided to go away from each other when we entered the first grade of senior high school.
Second times, in the beginning of senior high school. He is my senior. But when I was entering the school, he just graduated from school. When I did my school orientation, he came with his friend and I was just like, hm…………… but just like with “A”, we just went together for about 3 or 4 months (omg I forget about the detail.)
The third, he is my classmate. He asked me to be mine in the middle time of second grade. Since that day, we’ve been together as a couple (who fully in love). We met every single day, study in the same school yet same class. His friends are my friends too. And we went together till we are graduated from senior high school. But, when we are already go out as an alumnus from senior high school, things by things changed. At first we were fine with that condition, but obviously two of us showed incompatibility mediated by distance. He is an ‘indifferent to the situation’ person and me who are always want to be notified brings us to the problem which is quite serious. In the end, just like the others, we go away from each other when we’ve been together for about two years and 4 months.
And the last, the boy[man] who are with me now. He is my old friend. I knew him when I was junior high school. But he went the different school. I never get to know about him when I was senior high school and he slowly got my attention when I graduated from senior high school or exactly when the problems with the ex-classmate started to came.  And he is with me now, lucky me he went to the same university like me so there are no more hard distances facing us. I love him and he love me too yeay! Haha


Well, that’s all. See u soon!


Minggu, 19 Oktober 2014

See you soon, Mie Rebus

Jadi...tengah malem gini lg kelaperan. Padahal td sore jam 5 udh makan nasi pake ayam di pujasera ciseke. Efek makan sekali sehari kali yaaa~ haha bukan...bukan karena ga ada uang kok. Ada. Tp males turun kebawah terus nyari makan keluar...
td siang mau delivery aja tp ga ada pulsa (i wish those delivery man have a line account huft) jd ga makan apa2 sampe sang penyelamat datang. Sebut saja dia Febri. Haha. Dia niatnya datang mau buat tugas disini, eh malah harus ngurusin aku yg ngambek karena dia salah ngomong.
Gak lama, abis aku mandi terus siap2 akhirnya kami caww ke kampus nemuin titik, temen sma ku. Cerita ini itu, foto2, dan gosip2! Haha kebiasaan yg menyenangkan! Sekitar jam 5, titik dan lain2 yang dari telkom pulang ke telkom. Aku, zahra dan febri pun pergi makan ke pujasera ciseke. I ate my fav! Nasi ayam goreng sambal terasi! Yg biasanya aku ga ngabisin nasi karena itu lumayan lebih banyak dari porsiku biasanya, tumben2nya habis tanpa sisa. Kelaperan bgt ya :( terus dari sana, pulang ke kosan.. do nothing. Cuma main game, online, blogwalking dan kepo akun2  orang wkwk.
Nah jam segini (01.34), kelaperan lagi.....sudah mencoba sms delivery tp no respond. Baru sadar di kosan ga ada persediaan makanan. (Saat2 kayak gini yang buat pengen balik lg ke ciseke) mikir ingin makan mie aja apa? Tapi....i eat mie rebus too much.... dua hari sekali bahkan sehari sekali kalo lg mager keluar.... ah ga bagus bgt buat kesehatan.... :( tapi...siapa yang ga suka mie rebus coba. Wkwk. Aku.benar.benar.harus.mengurangi.atau.menghilangkan.kebiasaan.makan.mie.....
Ah mie rebusku....semoga kita betah ya jauh2an dulu... i'm gonna missyouuu~

Sabtu, 18 Oktober 2014

How’s my life going without “LDR”.

Well.. seperti yang kita semua tau, LDR atau long distance relationship adalah hubungan jarak jauh antara 2 orang yang mempunyai suatu hubungan khusus. Mereka dipisahkan jarak puluhan, ratusan bahkan ribuan kilometer jauhnya. Tak sedikit temanku yang mempunya kisah cinta LDR bersama pasangannya. Ada yang hanya tingkat daerah seperti Jatinangor-Dipati Ukur & Jatinangor-buah batu, ada juga yang tingkat nasional seperti Jambi-Jogja & Bandung-Palembang dan yang paling jauh adalah tingkat internasional seperti Indonesia-Jerman! (my friend does!)

Aku disini sebenarnya bukan mau membahas ‘apa itu LDR’. Tanpa aku jelasin, pasti LDR bukan hal yang asing lagi buat remaja-remaja Indonesia. Cuma mau cerita, how’s my life going without “LDR”.
Aku punya pacar. Dia adik tingkatku walaupun beda sekolah. Karena aku lebih tua darinya, aku mendahuluinya dalam hal memasuki dunia perkuliahan. Aku ‘jadian’ sama dia kira-kira bulan april. Saat dia sedang melaksanakan Ujian Nasional. Jelas saja kami saat itu mau gak mau harus LDR Jambi-Bandung. Tapi aku pikir, ya gapapa lah nanti kan bulan juni juga aku pulang ke Jambi. Pasti ketemu lah. Alhamdulillah, nasib baik berpihak kepadanya. Dia lolos SNMPTN di Universitas yang sama denganku. Fakultas dan jurusan idamannya. Otomatis, dia yang berstatus sebagai “calon maba” harus melaksanakan daftar ulang ke Kampus Jatinangor. Aku dan dia sangat bergembira waktu itu karena dengan diterimanya dia di univ yang sama denganku maka untuk bersemester-semester kedepannya kami (mungkin) tidak perlu menjalani yang namanya LDR. Dia dan mamanya pun datang ke Jatinangor untuk daftar ulang dan itulah kali pertamanya kita bertemu dalam status “berpacaran”.

Sekarang kami sudah memulai kuliah. Dia semester 1 dan aku semester 3. 2 minggu atau seminggu pertama, kami masih jarang bertemu karena dia disibukkan dengan segala hal mengenai ospek universitas dan ospek fakultas. Bertemu hanya 2 atau 3 hari sekali disaat dia menyempatkan waktunya untuk hanya sekedar makan berdua denganku. Setelah dia menyelesaikan ospek fakultas, akhirnya dia punya waktu senggang yang lumayan diluar jam kuliah. 2 minggu pertama, gak ada hari tanpa bertemu. Entah itu hanya bertemu sebentar, makan malam lalu pulang ke kosan masing2 atau sekedar bertemu, duduk ngobrol di pinggir danau arboretum. Tapi tidak untuk sekarang, kami mulai mengurangi intensitas bertemu karena banyak hal yang harus dijadikan prioritas. Kuliah, tugas dan deadline.

Kalau boleh aku bilang, menjalani hubungan tanpa jarak yang jauh itu menyenangkan. Bisa bertemu diwaktu senggang, makan malam sama2, bercerita tentang keseharian dan banyak hal! (but, I am not saying ldr is bad). Kadang menyenangkan kalo tiba2 disms :”yang, dimana? Aku udah beres nih. Makan yok!”. Tapi juga tiba2 suka baper (re: bawa perasaan) kalo dia sibuk seharian dan nyampe kosan langsung capek dan ketiduran haha.  



Intinya mah LDR ataupun ngga, kalo kita bisa menghargai dan memaknainya dengan bijaksana pasti bakal terasa indah eaa~ haha.